Last Christmas

Last Christmas

Last Christmas

Last Christmas

Vorig jaar Kerst. Mijn familie zou bij ons komen dineren. Toen ze rond 14.00 arriveerden stonden de gourmetstellen, sauzen en salades al klaar op de feestelijk gedekte tafel. Alleen het vlees moest nog uit de koelkast gehaald worden: “Jack, wil jij als slager zijnde het vlees rangschikken op de dinertafel?”, vroeg ik zo vriendelijk mogelijk. Hij begon gelijk. Mijn man is dol op vlees. Van bief tot slavink, alles vindt hij lekker. Ook vis gaat er bij tijd en wijlen goed in maar vegetarische producten, nee daar heb ik hem nog nooit mee aangetroffen. Wel heb ik een vegetarische schoonzus, waar dus ook altijd een vegaschaaltje voor besteld wordt. “Probeer dit maar eens op te krijgen", lachte manlief trots terwijl hij zijn 1ste boterklontje in zijn pannetje deed en zijn blik liet gaan over alle heerlijke gourmetprodukten.

Meat Lovers

Het siste en borrelde van alle kanten. De wijn en het bier vloeide rijkelijk maar ook de vlees-, vis- en vegetarische gourmet menus slonken aanzienlijk hard. “Als jullie goed dooreten heb ik op het eind nog een verrassing voor de grote eters”, grijnsde mijn man geheimzinnig. Vragende gezichten keken hem aan. ‘Wat heeft hij nu weer in petto?’, zag ik ze denken. Toen er na ruim twee uurtjes gourmetten nog slechts enkele gourmet bijgerechten op de tafel stonden, kwam mijn man met zijn verrassing op de proppen: 3 vleesschaaltjes sierden het dienblad dat hij in zijn handen hield. “Dit is voor de meat lovers onder ons, geniet ervan”, zei hij enthousiast. Dat hoefde hij maar één keer te zeggen. Mijn zoon, broer en hijzelf deden zich te goed aan het extra vlees en de rest hield het wat eten betreft voor gezien. De alcohol bleef natuurlijk vloeien en de sfeer werd steeds meer uitgelaten.

Kersttoetje

Uiteindelijk was echt alles op. “Ik ben trots op jullie als familie, jullie zijn echte meatlovers", zei manlief lachend. Uiteindelijk kwam er als toetje nog een cranberrytaart op tafel waar ik met veel liefde en zorg aan gewerkt had om deze zo mooi mogelijk te serveren. Dat lukte aardig tot het moment van aansnijden. Ik liet het mes door de taart glijden waarna de hele cranberrytoplaag met een smak langs het taartplateau viel. Op het witte kerstlaken. Hilariteit alom. “Je kunt het kersttoetje voortaan beter bij A-Z bestellen lieverd”, schaterde mijn man van het lachen, "wel zo makkelijk hahha". Gelukkig smaakte de taart prima maar ja, het oog wil ook wat toch?! Het was al met al een mooie kerstdag maar een volgende kerst serveer ik een toetje van A-Z haha, lekker makkelijk!

Binnen barbecueën doe je samen

Naar BARBECUE.NL

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gourmetstel en/of elektrische grillplaat
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek & opscheplepels
  • Servetten

Service