Help, een dresscode, wat moet ik aan?

Help, een dresscode, wat moet ik aan?

Help, een dresscode, wat moet ik aan?

Persoonlijkheid

De manier waarop we ons kleden, zegt veel over wie we zijn. Mensen oordelen snel over ons op basis van de kleren die we dragen. Ze trekken conclusies over onze persoonlijkheid uit de manier waarop we er uitzien. Wil jij de eerste indruk verbeteren? Maar weet je niet zo goed wat je moet aantrekken bij welke gelegenheid? Met deze adviezen val je zeker niet uit de toon.

Wat draag je naar een bruiloft?

In het buitenland is een trouwerij meestal een 'black tie' of een 'white tie' event, tenzij de bruid en de bruidegom een thema aan hun bruiloft mee hebben gegeven. Dan mag je verkleed komen. Houd voor een huwelijk altijd in gedachten dat de enige die een witte jurk aan heeft, de bruid is. Blijf dus weg van wit, gebroken wit of champagnekleurige jurken. Kies liever een pittige pastel of iets met een zacht bloemmotief. Mannen komen in een donker pak en die spijkerbroek mag écht een dagje in de kast blijven!

Wat draag je bij bijeenkomsten?

Over het algemeen draag je tijdens een receptie formelere kleding dan op andere feestavonden. Kies voor een semi-formele outfit waar jij je prettig in voelt en die past bij jouw smaak. De veiligste optie is een elegant jurkje in combinatie met een vestje of een nette blazer. Voor de heren volstaat een nette chino met een colbert. Vermijd te sexy jurkjes of een diep decolleté, je wilt wel serieus genomen worden.

Wat draag je naar een begrafenis?

Minder fijn om over na te denken, maar het komt helaas weleens voor. De kleur zwart is de veiligste keuze als je naar een begrafenis moet, maar het is niet verplicht. Andere donkere, neutrale kleuren zoals marine, donkergrijs of bosgroen voldoen ook. Voor dames wordt aangeraden een broekpak of een knielange jurk te dragen. Voor mannen volstaat een donker pak.

Je eerste afspraakje

Oeh! Spannend hoor. Als ooit een eerste indruk van belang is, dan is het wel tijdens een eerste date. Het geheim hier is om jezelf te zijn en je eigenlijk te gedragen zoals je altijd zou doen. Maar wel met aandacht natuurlijk. Probeer niet té hard je best te doen, niet al te casual kleding aan te doen, maar de glitterjurk mag ook zeker in de kast blijven. Stylisten raden aan om een mooie skinny jeans en een trui of overhemd te dragen. Casual, maar toch trendy!

Familie-uitje, barbecue of verjaardag

Waarschijnlijk ken je hier de meeste mensen, je kunt je dus gerust lekker comfortabel kleden. Alles is goed. De stylisten zeggen: “Als je een vrouw bent, draag je een zomerjurkje, een rok of broek met een mooie top naar een casual event. Mannen dragen een kaki broek of short met overhemd, een trui of een poloshirt. “

En wat betekenen de dresscodes op een uitnodiging? 

Misschien heb je het weleens zien staan op de uitnodiging van een bruiloft. Een speciale dresscode. Maar welke dresscode betekent nu wat? Wij zetten het even kort voor je op een rijtje:

Black tie
Dames: een cocktailjurk (tot op de knie)
Heren: smoking

White tie
Dames: een lange avondjurk
Heren: een rokkostuum (met van die flapjes aan de achterkant)

Tenue de Ville
Dames: een broekpak, een mantelpakje of een jurk naar keuze
Heren: een driedelig kostuum met een stropdas en nette schoenen

Pink tie of Informal
Dames: vrije keuze
Heren: vrije keuze

Heb je geen zin om voor één feestje iets te kopen wat je daarna nooit meer draagt? Bij veel verhuurbedrijven kun je de prachtigste feestkleding huren. Neem je uitnodiging mee en dan zal je goed geadviseerd worden over wat je wel en niet aan kunt trekken.

Let's Party