"Mam, mogen we met de handen eten?"

"Mam, mogen we met de handen eten?"

Zomervakantie

Het is volop zomer. De kinderen zijn lekker vrij en de barbecue draait overuren. Als je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt is barbecueën met kinderen echt meer dan leuk. Het is spannend en gezellig. Misschien eten ze per ongeluk dat stukje groente dat ze normaal altijd laten liggen. Om jullie op weg te helpen heeft A-Z Barbecue Service een aantal tips op een rijtje gezet om het barbecueën met kinderen tot een succes te maken.

Zorg voor een stevige tafel

Wij leveren een gasbarbecue bij jouw bestelling. Een gasbarbecue is makkelijk te bedienen. Je kunt lekker snel gaan genieten van de geleverde producten. Kinderen hebben weinig geduld en zijn altijd hongerig. Komt dat even goed uit. Veel BBQ liefhebbers zullen zeggen dat er niks gaat boven eten grillen op een houtskoolbarbecue. Maar onze gasbarbecues geven ook echte vlammen en zijn tevens robuust vormgegeven. Zorg wel voor een stevige (brandvrije) tafel zodat je onze barbecues op ooghoogte kunt plaatsen. Dit bevordert het bakgemak met 100%.

Denk aan de veiligheid

Het is belangrijk dat er altijd een volwassene bij de barbecue blijft die de kinderen in de gaten houdt. Als de kinderen nog klein zijn, is het moeilijk uitleggen dat ze er echt niet aan mogen komen. De aantrekkingskracht van het vuur is dan ook erg groot. Teken bijvoorbeeld met krijt een cirkel rondom de barbecue waar de kinderen niet in mogen komen. Heeft je kind zich toch verbrand? Koel de wond af met lauw zacht stromend water gedurende ongeveer 10 minuten. Schakel bij een open brandwond altijd de huisarts of huisartsenpost in, zij kunnen deze wonden het beste behandelen.

Er is meer mogelijk dan vlees

Een all-in barbecue is de perfecte kans om je kinderen nieuwe dingen te laten proeven. Neem, nadat de bezorger aan de deur is geweest, even de tijd om samen met je kinderen de ingrediënten van het vleespakket en het sauzen & salade pakket te benoemen. Zo raakt je kind bekend met diverse culinaire opties en zal het ook eerder bereid zijn iets onbekends te gaan proeven. Het Barbecue Kinder Menu is enorm populair bij onze mini-klantjes. Vooral de originele kindersurprise wordt altijd met veel gejuich ontvangen. Natuurlijk hoort er bij een barbecue ook stokbrood. Hier willen de kinderen vaak wel van proeven. Benut dus je kansen en zorg dat er naast wit ook bruin of zelfs volkoren stokbrood klaar ligt. In plaats van knoflooksaus is tzazikisaus met kruiden ook erg lekker en net een tikje gezonder. Ook een toetje kun je op de barbecue maken. Wil je een écht overheerlijk toetje? Kies dan voor ons ambachtelijk appeltaartje of BBQ-fondue met chocolade & fruit. Verwarm beide enkele minuutjes op de barbecue en de kids zullen blij verrast zijn met deze heerlijke 'uitsmijters'.

Kinderen willen meedoen

Als ouder wil je je kind eigenlijk niet te dicht bij de barbecue hebben. Laat de kleintjes bijvoorbeeld meehelpen met het opstellen van een ‘lopend buffet' of het versieren van de tafel of tuin. De oudere kinderen kunnen uiteraard de barbecuetang wel in de hand nemen en helpen met het grillen van de diverse producten. Koop, óf nog leuker, maak wat leuke barbecueschorten of koksmutsen van oude jeans of tafellakens en de barbecue kan op deze manier voor de kinderen al niet meer stuk.

Barbecue is gezelligheid

Een barbecue staat voor gezelligheid en mooie zomeravonden/middagen. Plan je barbecue in het weekend of in de vakantie, zodat er niemand vroeg op hoeft te staan de volgende ochtend. Kinderen willen vaak zo lang mogelijk op blijven en dat kan natuurlijk niet als ze de volgende ochtend weer naar school moeten. Maak er echt een speciale gelegenheid van en nodig familie en vrienden uit om mee te eten. De kinderen zullen genieten van de gezelligheid.

Laat de etiquette los

Lekker met je handen eten? Knoeien met saus? Laat het los! Als je zelf niet de hele tijd bezig bent met kleinigheden geniet je meer van de gezellige avond/middag en de kinderen ook. Maak duidelijk dat dit een speciale gelegenheid is en dat je normaal niet met je handen mag eten, maar nu even wel. De kinderen zullen het geweldig vinden om even niet netjes te hoeven doen en zullen net als jij extra genieten van de gezellige barbeknoei!