Het Street Food Gourmet Menu

 Het Street Food Gourmet Menu

Het Street Food Gourmet Menu

Chefkok Robert presenteert: het Street Food Gourmet Menu

Culinaire hapjes

Ik ben dol op streetfood. Heerlijk een nieuwe stad ontdekken en even stoppen bij  een kraampje voor een lokaal hapje of een lokaal drankje: Mij kun je niet gelukkiger maken! Vanuit mijn vakgebied wil ik natuurlijk alles proeven dat eetbaar is en dat doe ik dan ook veelvuldig. Van vietnamese mini-loempias tot een verse haring met uitjes aan toe. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het geproefd. 

Is streetfood hetzelfde als fastfood?

'Is streetfood niet hetzelfde als fastfood?' hoor ik je denken. Nee, zeker niet! Bij streetfood gaat het om culturele diversiteit. Wel snel bereid zoals bij fastfood, maar de verscheidenheid aan smaken en authenticiteit van de ingrediënten ligt hoger. Daarnaast wordt streetfood, zoals de naam ook al zegt, gegeten op straat vanuit een kraampje of truck. Daarbij is bij straatvoedsel de maaltijduitgifte meestal zodanig dat het eten meteen en zonder bestek (als finger food) genuttigd kan worden. Het eten wordt bijvoorbeeld geserveerd op een kartonnen wegwerpbord of een plantenblad, in papier of in een servet gewikkeld, of aan een houten prikker gespiesd. Straatvoedsel is veelal uniek en kenmerkend voor de regio en wordt meestentijds verkocht door plaatselijke zelfstandige ondernemers. Het eten wordt vaak ter plekke bereid voor de ogen van de koper. Door de kleine portionering, de eenvoudige bereiding en de lagevaste lasten voor de ondernemers is straatvoedsel doorgaans betaalbaar voor iedereen. Hoewel fastfood eveneens onderweg genuttigd kan worden, verwijst dit begrip naar een snelle bereiding in combinatie met de snelle consumptie van het eten. Fastfood wordt vaak specifiek aangeboden om mee te nemen (to go) en wordt daarom beter verpakt dan straatvoedsel.

Street Food Gourmet Menu

In Nederland en België wordt onder andere eten op straat verkocht via de oliebollenkraam, viskraam of het frietkot. Een vorm van straatvoedsel specifiek voor Nederland is de loempiakraam, die in de jaren 1980 in het straatbeeld verscheen na de immigratie van Vietnamezen. In Suriname is schaafijs een bekende lekkernij die op straat wordt verkocht. Ben je net als ik ook dol op streetfood? Kies dan eens voor ons Street Food Gourmet Menu. Met dit gourmetmenu maak je een wereldreis maar dan wel  gewoon onder eigen dak. Proef de wereldgerechten en laat je verrassen door de verschillende internationale streetfood hapjes. Ga je met me mee op wereldreis? Dan word ik jouw culinaire gids. See you!