NIEUW: Het Veluwse Wild Seizoensbox Menu

NIEUW: Het Veluwse Wild Seizoensbox Menu

NIEUW: Het Veluwse Wild Seizoensbox Menu

Culinaire creasoof Jeroen vertelt over zijn liefde voor de herfst

Proef het seizoen

Ik ben dol op de herfst. Waarom? De mooie kleuren van de herfstbladeren tijdens een boswandeling en daarna lekker thuis culinaire genieten terwijl de regen tegen de ramen klettert, maken mij zo blij als een kind. Mij kun je niet gelukkiger maken. Maar welke groenten zijn echte herfstgroenten? En welk vlees eet je in de herfst?

Welke groenten eet je in de herfst?

Groenten die in de herfst volop aanwezig zijn: bietjes, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, courgette, groene kool, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, rode kool, spitskool, stoofpeertjes, uien, witlof, wortelen en zuurkool. De herfst typeert zich door de warmere smaken. Ikzelf ben er dol op. Lekkere ovenschotels, kruidige stoofpotjes, soepen of hartige taarten. Kruidige smaakmakers zoals kaneel, steranijs of nootmuskaat. Héérlijkkkk!

Welk vlees eet je in de herfst?

Vlees dat echt bij de herfst hoort is: Wild. Konijn, fazant of eend zijn de bekendere wildsoorten maar ook grovere stukken vlees zoals wild zwijn of hert worden in de herfst geregeld in een restaurant op de menukaart gezet. Een haas of een wilde eend heeft bijvoorbeeld een echte uitgesproken smaak die je goed kunt combineren met verse herfstgroenten en een heerlijke Ripasso wijn. Ook als je geen fan bent van wild, zijn er genoeg andere vleessoorten die je kunt bereiden bij een herfstgerecht. Denk bijvoorbeeld aan een echte ambachtelijke gehaktbal, een sappige slagersworst of wat dacht je van spek of rundvlees. Jammie...het water loopt me al in de mond haha.

Veluwse Wild Seizoensboxen Menu

Zo kwam ik met het grandioze idee om een wildbox samen te stellen waarin alle herfst smaken samen komen. Maar dan voor thuis. Geen dure drankjes of overvolle restaurants meer, maar lekker voordelig thuis genieten van een sterrendiner. Samen met mijn collega  Jelle heb ik mijn uiterste best gedaan om een gevarieerde herfstbox samen te stellen. Wij worden er in ieder geval heel blij van. Inmiddels benieuwd geworden naar onze Veluwse Wild Seizoensbox Menu ? Vanaf 18 oktober is deze verkrijgbaar, want naast barbecueën in de zomer is er meer…véél meer te halen en te proeven bij A-Z Barbecue Service. Proef je mee?

Jelle: "A-Z is méér dan alleen barbecue!"

Jeroen: "Deze herfstschatten uit de natuur moet je proeven."