NIEUW: Streetfood Gourmet Menu

NIEUW: Streetfood Gourmet Menu

NIEUW: Streetfood Gourmet Menu

Chefkok Robert presenteert: het Streetfood Gourmet Menu

Streetfood Gourmet

Robert: Ken jij iemand die nog nooit gegourmet heeft? Ik niet. Iedereen in mijn omgeving heeft wel eens (met Kerst) gezellig gegourmet. Het is in Nederland een échte feestelijke kersttrend geworden en dit al decennia lang. Vooral met kleintjes erbij is het hardstikke leuk om te doen. Iedereen bakt dat wat ie lekker vindt en is lekker bezig. Er is voor ieder wat wils. Vroeger kwam je met een hamburger, hamlapje of slavink al een heel eind. Maar vandaag de dag gourmetten we internationaal. Zo ook bij A-Z. Hieronder zal ik ons internationale Street Food Gourmet Menu toelichten:

Beef Taquito

Een taquito is als het ware een kleine opgerolde taco. Krokant en gevuld met zacht gegaard draadjesvlees, in ons geval met biefreepjes.

Carne Empenada

Dit zijn kleine deegpakketjes die worden gebakken in de oven (of in een gourmetpannetje). De authentieke versie wordt gemaakt met een speciaal empanada-deeg. De vulling is heel gevarieerd. Vlees, vis, kip, groenten of zelfs fruit: alles is mogelijk en in ons geval zijn ze dus gevuld met vlees.

Groene Curry Kipspies

Mild gekruide kippenstukjes, geregen aan een stokje, zijn de favoriet bij de kleintjes aan jouw gourmetdish. Let maar op;)

Buttermilk Chicken Tenders

Deze kipvingers zijn gemarineerd in karnemelk. Dit komt het meeste overeen met 'buttermilk' wat in Nederland niet makkelijk verkrijgbaar is. De karnemelk bevat zowel vet als zuur: twee factoren die maken dat het vlees zachter wordt. Maar er is nog een magische werking die zuivel heeft: het voorkomt dat je kip nooit te lang door gaart. Laat je ‘m 5 of 10 minuutjes te lang in de oven, dan vangt de zuivel de klappen op. Dus het risico dat je kip te droog wordt, wordt kleiner door het gebruik van een zuivelmarinade.

Döner Kebab

Döner betekent 'draaiend' in het turks. Het is een Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees gegrilld op een spit. Soms worden ook andere vleessoorten gebruikt zoals kalfsvlees, kip of kalkoen. De eigenlijke döner bestaat uit een dikke, ronde staaf van afwisselende laagjes gekruid vlees en vet, die zijn gerold om een braadspit.

Bapao

Iedereen zegt broodje bapao, maar bapao betekent broodje in het Chinees. Dus iedereen noemt het eigenlijk 'broodje broodje'. Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken en enige bekendheid geniet in Nederland. 

Kipfilet  in Curry marinade

Een heerlijk mals en mager stukje kip gemarineerd in een heerlijke currymarinade (gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper) mag zeker niet ontbreken aan jouw internationale gourmet dish.

Chilly Cheese Nuggets 

Kaasnuggets...wie kent ze niet. Kaasliefhebbers zijn er dol op. Gesmolten kaas maakt de kaassensatie nog intenser dus heb ook ik als echte kaasbourgondiër, een heerlijk kaasgourmet gerecht toegevoegd aan het Mixed Gourmet Menu.

Cevapcici

Ćevapi of ćevapčići is een vleesgerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het bestaat uit een soort worstjes gemaakt van gehakt.

Italiaanse Gehaktbal

Het lekkerste bewaar je altijd tot het laatst. Zo ook deze gehaktbal op smaak gebracht met een pittige Italiaanse kruidenmix. Proef je mee?

Chefkok Robert: "Zie ik je snel aan de internationale gourmet-dish?"