Thuis de jaarwisseling vieren of de kroeg in?

Thuis de jaarwisseling vieren of de kroeg in?

Thuis de jaarwisseling vieren of de kroeg in?

Jack: "Thuis is niks te beleven met de jaarwisseling."

Vic(toria): "Gourmetten met Oudjaar vind ík hartstikke gezellig."

Thuis Oud & Nieuw vieren met een all-in gourmet

“Blijven we thuis met oudjaar lieverd?” Mijn man kijkt me vragend aan terwijl hij het tv-programma 'winter vol liefde' kijkt én tegelijkertijd scrolt op zijn telefoon. ‘Wat zal ik hier nu eens op antwoorden’, denk ik bij mezelf. Thuis blijven met een pup van bijna 4 maanden lijkt me verstandig, maar wel saai. Thuis vallen we vaak al voor elven in slaap op de bank en worden we pas weer wakker als het allang 00.00 uur is geweest. Het aftellen richting twaalven maken we als we gewoon thuis blijven op oudjaarsavond, meestal niet bewust mee.

De kroeg in met Oudjaar

“Zullen we met Oud & Nieuw gourmetten anders?” Manlief reageert niet écht enthousiast op mijn voorstel. Gourmetten vind ik daarentegen altijd gezellig en dat hebben we deze feestmaand nog geen enkele keer gedaan. “Ik blijf zeker niet thuis, ik ga lekker eruit met de camper,” antwoordt hij stellig. Even slaat de angst me om het hart. Met dit regenachtige weer in onze niet al te grote camper verblijven met een onzindelijke pup, doet mijn hart niet echt opbloeien. “Waar naar toe dan?”, vraag ik weifelend. “Scheveningen misschien?”, oppert mijn man. Hij raakt met deze vraag bij mij exact de juiste snaar. De zee vind ik altijd leuk en dat weet hij maar al te goed. Het Vreugdevuur op oudjaarsavond en de Nieuwjaarsduik blijft leuk om mee te maken. Dat weten we uit eigen ervaring. In de afgelopen 30 jaar zijn we er namelijk al 2x eerder geweest. “Ga je ook duiken dan?”, vervolg ik ons gesprek. "Uiteraard ga ik duiken, roept manlief stoer...niet het water in, maar de kroeg in haha ha."

Hoe ga jij de jaarwisseling 2024 vieren?

Allebei blij dat we er met de jaarwisseling 2024 toch lekker even tussen uitgaan naar een plek die we allebei leuk vinden, richten we onze ogen weer op ‘een winter vol liefde’. Liefde is een werkwoord. Liefde is geven en nemen en dat hebben we zojuist gedaan. Samen staan we sterk. Iedereen een goed uiteinde en een nog beter begin. HAPPY 2024!