Last-minute Nieuwjaarsreceptie organiseren

Last-minute Nieuwjaarsreceptie organiseren

Last-minute Nieuwjaarsreceptie organiseren

Eigenaar Jack sluit  zijn 1ste werkweek van het jaar af met een nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsreceptie organiseren

Ik loop naar de kantine. Even lekker een 'bakkie leut' pakken met mijn personeel. De rust is na twee hectische weken wedergekeerd op de werkvloer. Vanavond hebben we de nieuwjaarsborrel. We stoppen wat eerder met werken zodat iedereen tegen vijven klaar is voor de borrel.  Op onze nieuwjaarsreceptie worden altijd de kerstpakketten, die we gekregen hebben van onze leveranciers, verloot. En dat zijn er heel wat dit jaar, kan ik je zeggen. “Alvast de beste wensen iedereen...we drinken straks een borreltje op 2024”, roep ik luid zodat iedereen me hoort als ik de kantine binnenloop. Na het koffiemoment loop ik naar mijn kantoor om het een uurtje later alweer te sluiten: ‘Lekkerrrr weekend, de 1ste werkweek van het nieuwe jaar zit er alweer op.’

Bij een nieuwjaarsborrel hoort een Winter BBQ

Het is 17.00 uur. Iedereen zit klaar in de kantine met een glaasje champagne. “Happy New Year”, roep ik door de microfoon, die we later op de avond nodig zullen hebben voor de loterij en het karaoke-event. Er wordt druk getoast en geproost. Iedereen wenst elkaar het beste. Prachtig om mijn mensen zo samen te zien genieten. ”Als jullie trek hebben…buiten staan overheerlijke grillhapjes van de winterbarbecue klaar voor jullie, tast gerust toe”, vervolg ik mijn betoog. Terwijl de loterij in volle gang is en iedereen lekker aan het smikkelen is, denk ik even terug aan vroeger. Hoe ik op mijn 17e begonnen ben als slagersjongen in een ambachtelijke slagerij. Hoe ik op mijn dertigste begonnen ben voor mezelf samen met mijn vriendin. Zij werkte in de keuken, nam de  telefonische bestellingen aan, deed de boekhouding en verzorgde de baby. Ik was druk met de inkoop, verzekeringen, bankzaken en was ook vaak te vinden op de weg als chauffeur. Dat waren mooie jaren, maar ook zware jaren van hard werken en veel uren maken.  

Heb jij ook een engelbewaarder?

Plots tikt mijn zoon me op de schouder en zegt: “Pap, jij bent aan de beurt met zingen!” Ik krijg een microfoon in mijn handen geduwd. Ondanks wat tegengestribbel van mijn kant, ben ook ík vandaag de klos. Het lied 'de engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker wordt voor mij ingestart. Ik zing als nooit tevoren en geniet. Dat óók ik een engelbewaarder heb in mijn eigen leven, is voor mij overduidelijk. Wie dat is? Dat blijft mijn geheim, haha ha!