Oud & Nieuw staat voor de deur

Oud & Nieuw staat voor de deur

Oud & Nieuw staat voor de deur

Vic(toria): "Mijn voornemen voor 2024 is om meer in het moment te gaan leven."

Ben jij ook al bezig met de voorbereiding van oudjaarsavond?

Kerst is voorbij en oudjaar staat voor de deur. De ergste drukte op de zaak is voorbij dus dan is er ook weer tijd voor wat ontspanning. Zoonlief heeft zojuist zijn Aussie (lees: Australische herder) bij ons gebracht, dus terwijl ik aanstalten maak om met de honden naar buiten te gaan voor een grote wandeling langs de Maas, komt dochterlief de keuken binnen gelopen. “Hey Mam, wacht ff…ik wil ook mee!”

Groot feest

Samen lopen we na ons eerst  in regenkleding en outdoor-laarzen gehesen te hebben, over de modderige zandpaadjes die naar de Maas leiden. Het waterpeil is inmiddels alweer goed gestegen. Overal zien we water, water en nog eens water. In 1993 en 1995 hebben we het water net niet binnen gehad en inmiddels is de maasbedding ter hoogte van onze woning flink uitgediept door Rijkswaterstaat, dus bang voor water in huis ben ik niet meer vandaag de dag. De honden hebben groot feest. Ze ravotten samen in de modder, in de ondiepe waterplassen en vechten om een plastic dekseltje dat ze onderweg gevonden hebben. Na een uurtje zien we er alle vier uit als varkens en lopen we moe maar voldaan weer richting huis.

Wat bak jij met Oud & Nieuw?

Thuis gekomen zet ik de honden ieder apart zodat ze even kunnen bijkomen van de enerverende wandeling samen. Mijn Spaniël blijft binnen in de keuken en ik ga met de Aussie naar mijn kantoor en binnen enkele minuten ligt ze tevreden te snurken in de hondenmand van mijn Spaniël. Heerlijk hoe die honden zo lekker kunnen genieten van de natuur en van het moment! Ik open mijn zakelijke mail en kijk of er nog bijzondere dingen vandaag gedaan moeten worden. Niks wat haast heeft gelukkig. ‘Shit…privé gezien heeft er wel iets haast.' Ik maak een boodschappenlijstje en vertrek naar de supermarkt. Er moet namelijk gebakken worden: wafels en appelbeignets staan op de planning. De honden hebben dadelijk als ze wakker worden vast trek. Anders ik wel! Wachten tot Oudjaar met snoepen zal mij niet lukken. Ik neem lekker een voorbeeld aan de honden en ga vandaag ook in het moment leven. Die eerste appelbeignet is voor mij haha ha, DEAL!