Zodra de zon schijnt en de geur van grillend vlees of verse groentes door de tuin trekt, weet je: het is barbecue-tijd. Maar wat leg je nou op de grill om echt indruk te maken? In deze lijst vind je voor elke letter van het alfabet een geweldig bbq-product van de Barbecue Boerderij— van klassiekers tot verrassende toppers.
A – Ajam saté
Indonesische kipspiesjes, gemarineerd en geserveerd met romige pindasaus. Altijd een succes.
B – Bacon wrapped cheese dog
Hotdog gevuld met kaas, omwikkeld met spek. Rijk, romig en zondig lekker.
C – Cajun garnalen
Pikante garnalen met een rokerige bite. Heerlijk als starter of bijgerecht.
D – Duxelle kipmedaillon
Kipfilet gevuld met champignonroomvulling. Elegant en smaakvol.
E – Entrecote chimi churi
Malse steak met Argentijnse kruidenolie. Een stoer stuk vlees met karakter.
F – Filetkarbonade Texas style
Gerookt en gekruid, ideaal voor wie houdt van een stevige bbq-smaak.
G – Gemarineerde kipspies
Eenvoudig, smaakvol en altijd populair bij jong en oud.
H – Hamburger
De bbq-klassieker. Zelf beleggen voor eindeloze variatie.
I – Ikan kuning pangasiusfilet
Geelgekruide visfilet uit de Indonesische keuken. Zacht en kruidig.
J – Jalapeño poppers
Gevuld met roomkaas, vaak omwikkeld in spek. Pittig snackje.
K – Kipfilet in curry marinade
Een Oosterse twist op kip van de grill. Aromatisch en sappig.
L – Lamskotelet rozemarijn
Kruidig en verfijnd. Serveer met knoflooksaus of muntdip.
M – Mexicaanse barbecueworst
Gekruid met komijn, chili en paprika. Vol van smaak.
N – Naanbrood
Kort grillen en insmeren met knoflookboter. Heerlijk bij curry of vlees.
O – Opgerolde merguez chipolata
Pikante worstjes in spiraalvorm. Speels en smaakvol.
P – Pea & mint veggie spies
Vegetarisch en verfrissend. Licht, voedzaam en verrassend lekker.
Q – Quesadilla’s
Gevuld met kaas, kip of bonen en kort gegrild. Smelt op je tong.
R – Rendang kipspies
Een Indische klassieker op een stokje, met diepe smaken en een zachte bite.
S – Speklap Bombay
Een kruidige trip naar India op je grill. Knapperig van buiten, zacht van binnen.
T – Tonijnsteak
Snel gegrild, licht rosé van binnen. Ideaal met een sojamarinade of wasabi-limoensaus.
U – Uienringen
Even op de grill tot ze karamelliseren. Simpel, maar zo lekker bij een hamburger of als snack.
V – Varkenshaasmedaillon
Elegant en lekker mals. Serveer met een honing-mosterdsausje.
W – Worstjes
Van bratwurst tot merguez – altijd een veilige keuze met eindeloze variatie.
X – Xtreme spicy kipvleugels
Voor de waaghalzen. Grill ze krokant en serveer met een koele dip.
Y – Yakitori kipspies
Japanse streetfood op z'n best. Zoet, zout en perfect in balans.
Z – Zalmfilet met limoen en dille
Fris, zacht en ideaal in combinatie met een beetje rook van de bbq.
Benieuwd geworden naar de diverse kant-en-klare A-Z BBQ Menu's? Neem snel een kijkje op de A-Z BBQ-kaart!