Bereiding op de Barbecue

Hoe zorg je ervoor dat vlees niet aanbrandt of uitdroogt? Hier vind je enkele tips die je kunnen helpen met de bereiding van vlees en vis op de barbecue.

 

Hoe zorg je voor een mooi stukje bruin gebakken vlees?

Geef vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed. Strooi ook nooit van tevoren zout op het vlees. Er verschijnt dan vocht op het vlees dat het bruin worden bemoeilijkt.

Wanneer is mijn vlees gaar?

Langzaam garen is beter dan te heet en te kort, want dan is het binnenste vaak nog niet helemaal gaar. Langzaam garen kun je doen door vlees op aluminiumfolie te leggen.

Hoe krijg ik sappig vlees van de barbecue?

Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het vlees veel sappiger. Gebruik ook altijd een tang en geen vork om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.

Wat is de beste temperatuur voor mijn vlees?

Op het moment dat je het vlees op de barbecue wilt roosteren kun je dit het beste doen wanneer het vlees op kamertemperatuur (18⁰C) is. Ben je nog niet van plan om het vlees te gaan bereiden zorg dan dat het in de koelkast of koeling staat.

Wanneer gebruik ik aluminiumfolie op de barbecue?

In sommige gevallen kan het gebruik van aluminiumfolie handig zijn. Dit geldt met name bij het gebruik van gemarineerd vlees of bij vis. Wanneer je de vis of het gemarineerde vlees in aluminiumfolie op de barbecue legt verbrandt het niet, lekt de marinade niet en heb je minder last van rook.

Waarom marineren?

Door vlees op de juiste manier te marineren, maak je het lekker mals. De meeste marinades bevatten olie. Tijdens het marineren trekt de olie een beetje in het vlees. Daardoor neemt het vlees de smaken van de marinade over én het voorkomt dat het vlees tijdens het bakken of grillen teveel vocht verliest. Dat houdt het vlees sappiger en de oorspronkelijke vleessmaak blijft beter behouden.

Hoe maak ik mijn stukje vlees extra smakelijk?

Smeer het vlees van tevoren in met honing-mosterdsaus of smokey barbecuesaus van onze sauzen selectie. Dan trekt de smaak er lekker in. Gewoon heerlijk!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn vlees lekker sappig blijft?

Ideaal voor stukjes vlees of vis: wikkel een plakje spek om een stuk vlees of vis. Dit zorgt ervoor dat het niet snel uitdroogt en geeft ook nog eens een lekker smaakje. Bij vis heeft het nog een voordeel dat deze niet snel uit elkaar valt.

Hoe maak ik het lekkerste broodje hamburger?

Leg een opengesneden briochebolletje een paar seconden op de barbecue. Het broodje wordt dan warm en knapperig zodat je broodje hamburger nog lekkerder wordt. Een groot succes bij onze jonge eters.

Hoe bereid ik een overheerlijk toetje op de barbecue?

Doe een banaan in zilverfolie als je klaar bent met barbecueën. De barbecue is dan nog warm genoeg. Laat de banaan een poosje garen. Dit is heerlijk met wat kersen en een toef slagroom!