A-Z Barbecue maakt zich ♥ voor duurzaamheid

A-Z Barbecue maakt zich ♥ voor duurzaamheid

A-Z Barbecue maakt zich ♥ voor duurzaamheid

Maatschappelijk betrokken bedrijf

A-Z is een maatschappelijk betrokken organisatie en werkt zowel intern als extern aan een toekomst waarin duurzaamheid reeds volop een thema is maar vooral ook steeds meer zal zijn. Op dit moment uit dit zich in onderstaande aandachtsgebieden:

Duurzame vegetarische barbecue producten

A-Z zoekt leveranciers zorgvuldig uit op basis van kwalitatief hoogstaande producten, naast deze standaard wordt er doelbewust voor leveranciers uit de buurt gekozen om de reisbewegingen van de leveranties zoveel mogelijk te beperken.

  • A-Z investeert veel tijd en moeite in de ontwikkeling van vegetarische barbecue & gourmet menu’s waardoor deze steeds vaker een aantrekkelijk alternatief worden voor onze vlees en vismenu’s

  • Al onze vegetarische producten worden met Europese Soja uit Oostenrijk gemaakt welke op verantwoorde wijze verbouwd wordt.

Duurzaam productieproces

A-Z werkt volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen en is hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.

  • Door de hoge omloopsnelheid van de producten bij A-Z voorkomt dit de derf en dus ook het onnodig weggooien van producten.

Duurzame verpakkingsmaterialen

  • De plastic schalen en bakjes welke A-Z gebruikt voor de producten zijn 100% recyclebaar. We hebben hier bewust voor gekozen i.p.v. het verpakken in karton. Bij het verpakken in karton zou alsnog niet afbreekbaar plastic gebruikt worden dat per saldo vanuit een duurzaamheidsoogpunt minder zou opleveren.

Duurzaam transport

  • A-Z maakt voor haar transport enkel gebruik van voertuigen die voldoen aan de laatste Euro6

  • A-Z heeft een landelijke transport dekking en kan derhalve bogen op een planningsoptimalisatie m.b.t. al haar transportbewegingen. Met name bij onze samenwerking met vakantieparken kunnen we hier volop voordeel behalen gezien het feit dat bezorgingen van onze producten en het ophalen van onze hardware gecombineerd kunnen worden op basis van deze optimalisatie.

  • In 2020 is A-Z gestart met een nieuw en op duurzaamheid gericht Food Only Concept en hiermee stellen we onze particuliere klanten in staat om een korting te ontvangen door af te zien van het gebruik van onze hardware en toebehoren en daarmee onze transportbewegingen te beperken.

Alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en food worden door ons wekelijks geëvalueerd zodat wij als bedrijf hopen dat er nog generaties lang genoten kan worden van een duurzame barbecue aan huis. Zoals jullie allemaal lezen heeft duurzaamheid bij A-Z prioriteit maar er kan natuurlijk altijd verbetering worden aangebracht. Werk aan de winkel dus, voor ons én voor jou!