Ben jij ook zo dol op gourmetten met Kerst?

Ben jij ook zo dol op gourmetten met Kerst?

Ben jij ook zo dol op gourmetten met Kerst?

Vic(toria) deelt haar kerstherinnering

Kerst Gourmet

Vorig jaar Kerst. Mijn familie zou bij ons komen dineren. Toen ze rond 14.00 arriveerden stonden de gourmetstellen, sauzen en salades al klaar op de feestelijk versierde tafel. Alleen het vlees moest nog uit de koelkast gehaald worden: “Jack, wil jij als slager zijnde het vlees rangschikken op de dinertafel?”, vroeg ik zo vriendelijk mogelijk. Hij begongelijk en nadat alle gourmetschaaltjes met zorg waren neergezet riep hij trots: “Probeer dit maar eens allemaal op te krijgen... smakelijkkk iederééén!"

Welke gourmetschotel kies jij?

Het siste en borrelde van alle kanten. De wijn en het bier vloeide rijkelijk maar ook de vlees-, vis- en vegetarische gourmet menu's slonken aanzienlijk hard. “Als jullie goed dooreten heb ik op het eind nog een verrassing voor de grote eters”, grijnsde mijn man geheimzinnig. Vragende gezichten keken hem aan. ‘Wat heeft hij nu weer in petto?’, zag ik ze denken. Toen er na ruim twee uurtjes gourmetten nog slechts enkele gourmet bijgerechten op de tafel stonden, kwam mijn man met zijn verrassing op de proppen: 3 extra vleesschaaltjes sierden het dienblad dat hij in zijn handen hield. “Dit is voor de meat lovers onder ons, geniet ervan”, zei hij enthousiast. Dat hoefde hij maar één keer te zeggen. Mijn zoon, broer en hijzelf deden zich te goed aan het extra vlees en de rest hield het wat eten betreft voor gezien. De alcohol bleef natuurlijk vloeien en de sfeer werd meer en meer uitgelaten.

Kerst dessert 

Uiteindelijk was echt alles op. “Ik ben trots op jullie als familie, jullie zijn echte meatlovers", zei manlief lachend. Uiteindelijk kwam er als toetje nog een cranberrytaart op tafel, waar ik met veel liefde en zorg aan gewerkt had om deze zo mooi mogelijk te serveren. Dat lukte aardig tot het moment van aansnijden. Ik liet het mes door de taart glijden waarna de hele cranberrytoplaag met een smak langs het taartplateau viel. Op het witte kerstlaken. Hilariteit alom. “Je kunt het kersttoetje voortaan beter bij A-Z bestellen lieverd”, schaterde mijn man van het lachen, "wel zo makkelijk haha ha". Gelukkig smaakte de taart prima maar ja... het oog wil ook wat toch?! Het was al met al een mooie kerstdag maar de volgende Kerst serveer ik een  kerst dessert van A-Z. Lekker Makkelijk!