Gourmetten met Kerst: weet wat je eet!

Gourmetten met Kerst: weet wat je eet!

Gourmetten met Kerst: weet wat je eet!

A-Z Chef Robert vertelt met trots over het Vis Gourmet Menu

Ga jij vis eten met de Kerst Gourmet?

In 2023 is de wereldkeuken niet meer weg te denken, ook niet op visgebied. Als A-Z chef heb ik wederom een gevarieerd Vis Gourmet Menu voor jou samengesteld waarmee je de komende feestdagen 2023 zeker een goed figuur zult slaan. Jij de credits…wij doen het werk voor jou. Al die verschillende  wereldgerechten hebben zulke aparte namen dat ik ze even voor jou op een rijtje heb gezet. Wel handig toch als je als gastheer/gastvrouw met Kerst weet uit te leggen wat er op de vis gourmetschaal ligt toch?!

Welke gourmet vis kun je eten bij een Kerst Gourmet?

  • Sashimi Style Tonijnspies: sashimi lijkt op het bekendere sushi. Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn.

  • Jumbo Cajun Garnalen: grote garnalen op smaak gebracht met cajun kruiden

  • Zalmfilet Limoen dille: zalmmoot op smaakgebracht met een limoendille dressing

  • Pangasiusfilet Curry style: in curry gemarineerde pangasiusfilet

  • Atún Empenada: een empanada is een Spaans pasteitje. Onze variant met tonijn is in Spanje erg bekend en dat is niet gek. Hij smaakt heerlijk!

  • Beer Battered Kabeljauw: kabeljauwfilet die door een bierbeslag is gehaald. Dit zorgt voor een geweldige volle vissmaak. Vis én bier, beter kan het niet worden toch met Kerst?!

  • Calamari Shoarma: calamaris is de naam voor gefrituurde pijlinktvis. Je maakt het door de inktvis in ringen te snijden of je koopt ze kant-en-klaar bij A-Z. Shoarma is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een verbastering van het Turkse çevirme dat 'draaiend' betekent.

  • Garnaal Gyoza: garnaal in een dun deegvelletje voor een lekker Aziatische ‘gourmet touch’

  • Pitabrood: een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort 'zakje' ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Hopelijk ben je nu wat wijzer op visgebied en kun je met een gerust hart plaatsnemen aan de kerst  vis gourmet.